Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-27@13:18:28 GMT

عرضه اولیه یک هلدینگ سیمانی در بورس

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۲۴۸۹۴

در روز‌های اخیر با روند افولی بازار سرمایه روند عرضه‌های اولیه متوقف شده است و هیچ خبری از عرضه‌های اولیه نیست. نه سازمان بورس و نه شرکت‌ها رغبتی به ورود به این بازار ندارند. اما بعد از رسیدن بازار به کف تاریخی،‌ موضوع عرضه‌های اولیه دوباره مطرح شده است. مدیرعامل شرکت توسعه سرمایه و صنعت غدیر (هلدینگ سیمان غدیر) از عرضه سهام این شرکت در بازار دوم فرابورس تا پایان پاییز امسال، خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوعی که به نظر می‌رسد روند توقف عرضه‌های اولیه شکسته شود.

محمدرضا سلیمیان گفت: فرآیند پذیرش و درج نماد این شرکت طی امسال به‌طور ویژه پیگیری شد و هلدینگ در شهریورماه امسال با نماد «سغدیر» در فهرست نمادهای بازار دوم فرابورس، درج‌شده و مطابق دستورالعمل پذیرش فرابورس، سهامدار عمده تا چهار ماه بعد از درج، برای عرضه سهام فرصت خواهد داشت.

به گزارش بورس تابناک، هلدینگ سیمان غدیر با در اختیار داشتن سهم ۱۰ درصدی از ظرفیت تولید سیمان کشور (معادل ۶/ ۸ میلیون تن) در رتبه سوم بزرگ‌ترین تولیدکنندگان این کالا در کشور به شمار می‌رود. همچنین جایگاه این هلدینگ در صنعت به لحاظ تولید عملیاتی محصول سیمان طی امسال، در رتبه دوم است.

سلیمیان در مورد میزان سهام مشمول عرضه اولیه گفت: توافقات مربوط به این موضوع میان شرکت سرمایه‌گذاری غدیر به‌عنوان سهامدار ما و فرابورس در حال نهایی شدن است و قطعا تلاش می‌شود مطابق الزامات و دستورالعمل‌های مصوب، اقدامات لازم انجام شود.

بنابراین تاکنون میزان دقیق عرضه اولیه این شرکت مشخص نشده است. موضوع دیگری که این روز‌ها در بازار سرمایه مطرح بوده؛ مساله بازار گردانی است. تعیین بازارگردان برای سهام تازه‌وارد موضوعی است که شرکت‌ها باید به آن توجه داشته باشند.

مدیرعامل هلدینگ سیمان غدیر از برنامه‌های این شرکت و بازارگردانی سهام شرکت‌های تابعه خبر داد و گفت: یکی از استراتژی‌های اصلی هلدینگ سیمان غدیر، حمایت از سهام شرکت‌های مدیریتی فعال در بازار سرمایه در قالب انعقاد قراردادهای بازارگردانی است،چراکه ارزندگی سهام و چشم‌انداز فعالیت شرکت‌های زیرمجموعه، مناسب بوده و توانسته‌اند بازدهی مناسبی را برای ذی‌نفعان خود، ایجاد کنند.

عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در ادامه افزود: هلدینگ سیمان غدیر، پیش از ابلاغ این نامه الزام ناشران بورسی و فرابورس به سهامداران عمده شرکت‌ها بازارگردانی سهام متبوع خود، همواره عملیات بازارگردانی را به فراخور شرایط بازار در دستور کار خود داشته و سعی کرده با این عملیات، تعادل عرضه و تقاضا را در بازار ایجاد کند.

وی در مورد شرکت‌های تابعه این هلدینگ گفت: سهام شرکت‌های سیمان سپاهان، کردستان و شرق که از بزرگ‌ترین شرکت‌های تولیدکننده و صادرکننده در منطقه جغرافیایی خود به شمار می‌روند، به‌طور منظم از طریق «صندوق سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی مهرگان» بازارگردانی می‌شود تا شاهد افزایش نقدشوندگی سهام و تنظیم عرضه و تقاضای بازار آنها باشیم.

عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان درباره اهداف اصلی بازارگردانی سهام گفت: یکی از اهداف مهم بازارگردان این است که همواره سهام را متعادل نگه‌داشته و صف خریدوفروش را از بین برده و قیمت سهام را به‌سوی ارزش ذاتی سوق دهد که این ارزش ذاتی بر مبنای تنظیم عایدات آتی سهام شرکت به دست می‌آید.

وی تصریح کرد: صندوق بازارگردانی با افزایش نقدشوندگی سهام و عرضه‌های الگوریتمی و هوشمند، از دستکاری قیمت سهام به‌منظور نوسان‌گیری‌ها و سفته‌بازی‌ها، جلوگیری می‌کند.

سلیمیان درخصوص بودجه پیش‌بینی‌شده برای بازارگردانی سهام زیرمجموعه گفت: حدنصاب روزانه کلیه سهام فعال در بورس و فرابورس از سوی متولیان این دو بازار، اعلام‌شده و ما هم به‌عنوان سهامدار عمده خود را ملزم به رعایت حداقل‌های پیش‌بینی‌شده می‌دانیم. از طرفی مشوق‌های پیش‌بینی‌شده ازجمله «تخفیف مالیاتی و کارمزد معاملاتی» که برای بهره‌مندی از خدمات این صندوق‌ها تعریف‌شده، می‌تواند باعث ایجاد انگیزه مضاعف برای سهامداران عمده شرکت‌ها باشد.

وی افزود: مطابق ماده ۳۳ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر، تمام نقل ‌و انتقالات اوراق بهادار که توسط بازارگردانان دارای مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار انجام می‌شوند، از پرداخت مالیات مقطوع نیم درصد معاف هستند. همچنین طبق دستورالعمل فعالیت صندوق‌های بازارگردانی، کارمزد معاملاتی این صندوق‌ها برای ناشران، معادل ۸۰ درصد است.

عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان درباره ورود سیمان به بورس کالا نیز گفت: این موضوع در دستور کار انجمن قرارگرفته و تعاملات لازم برای تحقق این موضوع طی نشست‌های آتی با متولیان بورس کالا، نهایی خواهد شد.

منبع: دنیای اقتصاد 

منبع: تابناک

کلیدواژه: علائم کرونا دونالد ترامپ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 جو بایدن زلزله ازمیر هولوکاست سیمان فرابورس بازار سرمایه علائم کرونا دونالد ترامپ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 جو بایدن زلزله ازمیر هولوکاست هلدینگ سیمان غدیر بازارگردانی سهام عرضه های اولیه سهام شرکت شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۲۴۸۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ربات انسان نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار

تین نیوز

در حالی که به نظر می رسد جهان بیش از هر وقت دیگری به بکارگیری ربات های مستخدم انسان نما در خانه ها نزدیک شده است، ایلان ماسک در جدیدترین اظهار نظر خود اعلام کرده است که ربات انسان نمای اپتیموس شرکت تسلا احتمالا از سال ۲۰۲۵ فروش خود را آغاز می کند.

به گزارش ایسنا، ربات های انسان نما نسل جدید و مورد انتظاری از ربات ها هستند که با استقبال خوبی از جانب مردم و تولیدکنندگان و توسعه دهندگان مواجه شده اند. در حالی که شاید در گذشته این نوع ربات ها فقط در داستان ها و فیلم های علمی تخیلی حضور داشتند و کسی فکرش را نمی کرد که به همین شکل به زندگی روزمره ما وارد شوند، اما به نظر می رسد این امر در حال وقوع است.

اکنون از آنجایی که به نظر می رسد شرکت تسلا در توسعه ربات انسان نمای اپتیموس(Optimus) پیشرفت جدیدی داشته است، طبق اعلام ایلان ماسک، این ربات می تواند تا سال ۲۰۲۵ فروش خود را آغاز کند.

ایلان ماسک مدیرعامل تسلا پیش بینی جسورانه ای در مورد ربات های انسان نما کرده است. وی ضمن افشای تاریخ احتمالی عرضه اپتیموس ادعا کرد که این ربات ها می توانند به ارزشمندترین دارایی شرکت تسلا تبدیل شوند.

ماسک با تاکید بر جنبه مالی همه چیز گفت: من فکر می کنم اپتیموس از هر چیز دیگر ارزشمندتر خواهد بود.

ربات اپتیموس در حال حاضر کارهای ساده ای را در کارخانه های این شرکت انجام می دهد. همچنین خبری که چند ماه پیش منتشر شد نشان داد که ربات های اپتیموس به کارخانه های بزرگ در سراسر ایالات متحده ارسال شده یا خواهند شد.

ایلان ماسک به تازگی گفته است: ما قادریم کارهای ساده کارخانه ای یا حداقل اینطور بگویم، کارهای کارخانه ای را در آزمایشگاه انجام دهیم. ما فکر می کنیم اپتیموس را در تولید محدود در کارخانه خود خواهیم داشت و تا قبل از پایان سال جاری خواهد توانست وظایف مفیدی را انجام دهد. سپس فکر می کنم ممکن است بتوانیم آن را تا پایان سال آینده به فروش برسانیم. اینها فقط حدس و گمان است.

وی افزود: اگر یک ربات انسان نما دارید که قادر به حرکت در واقعیت و انجام وظایف در صورت درخواست است، هیچ محدودیت معناداری برای اندازه اقتصادی آن وجود ندارد.

شواهد حاکی از آن است که شرکت تسلا به طور کامل توسعه هوش مصنوعی را به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از هویت خود پذیرفته است، اما ایلان ماسک می گوید من فکر می کنم ما باید یا به عنوان یک شرکت هوش مصنوعی یا یک شرکت رباتیک شناخته شویم.

ماسک می گوید: اگر شرکت تسلا را یک شرکت خودروسازی صرف می دانید، اساساً این اشتباه است و اگر سؤال اشتباهی بپرسید، پاسخ درست به آن غیرممکن است. بنابراین منظورم این است که اگر کسی باور ندارد که تسلا می خواهد خودمختاری را حل کند، فکر می کنم نباید در شرکت سرمایه گذاری کند.

ماسک مطمئن است که تسلا مسئله فناوری خودران خودروها را با یا بدون او حل خواهد کرد. با این حال، توسعه ربات انسان نمای اپتیموس موضوع دیگری است، زیرا خطرات خاص خود را دارد.

در اوایل سال جاری ایلان ماسک گفت که می خواهد ۲۵ درصد کنترل رای را در تسلا به دست آورد تا ببیند آیا توسعه اپتیموس ایمن است و به درستی انجام می شود؟

خبر جدید ماسک در زمانی اعلام شده است که تعداد زیادی از شرکت ها روی توسعه ربات های انسان نما سرمایه گذاری کرده اند. چندین شرکت از جمله هوندا، هیوندای، بوستون داینامیکس و فیگور به طور فعال در حال توسعه انواع ربات های انسان نمای خود هستند.

با این حال ماسک بر این باور است که تسلا به طور منحصر به فردی در جایگاه رهبری تولید تجاری چنین ربات هایی قرار دارد. همانطور که گفته شد به گفته ماسک، نمونه اولیه اپتیموس در حال حاضر وظایف ساده ای را در کارخانه های تسلا انجام می دهد.

با توجه به کاهش فروش خودروهای برقی تسلا، این اطلاعیه در مورد ربات اپتیموس اهمیت بیشتری پیدا می کند.

چشم انداز بزرگ تر برای تسلا

این شرکت اخیراً کاهش ۹ درصدی سالانه درآمد سه ماهه را گزارش کرده است که بزرگترین کاهش آن از سال ۲۰۱۲ است. علاوه بر این، فروش خودروهای تسلا در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ بیش از ۲۰ درصد نسبت به سه ماهه قبل کاهش یافته است.

شاید به همین دلیل است که ایلان ماسک در مورد برنامه جاه طلبانه رباتیک خود برای اطمینان بخشیدن به سرمایه گذاران چنین خبرهایی را اعلام می کند. تاکید او بر ربات های انسان نما نشان دهنده تلاش حساب شده برای تغییر موقعیت تسلا در بازار است.

او تصور می کند که فروش ربات ها در نهایت به بخش بزرگی از تجارت تسلا تبدیل می شود.

در عین حال، ربات اپتیموس به شکل غیر قابل انکاری با سرعتی ثابت در حال پیشرفت است. یک ویدیوی اخیر نسخه جدیدی از آن را نشان داد که وظایفی مانند تا کردن یک لباس را در تاسیسات تسلا انجام می دهد.

این شرکت اولین نسل ربات های خود را با نام بامبل بی(Bumblebee) در سپتامبر ۲۰۲۲ رونمایی کرد.

با این حال، اظهارات ماسک را باید کمی خوشبینانه تلقی کرد، زیرا او در گذشته نیز چندین بار وعده های پیش از موعد داده است. به عنوان مثال در سال ۲۰۱۹ ادعا کرد که تسلا تا سال ۲۰۲۰ یک میلیون ربوتاکسی در جاده ها خواهد داشت، اتفاقی که هنوز در سال ۲۰۲۴ رخ نداده است.

یک رقابت شدید

تسلا در این زمینه رو به رشد با رقابت شدیدی روبرو است. شرکت فیگور که توسط شرکت های بزرگ مایکروسافت و انویدیا پشتیبانی می شود، اخیراً همکاری خود با خودروساز آلمانی ب ام و را برای استقرار ربات های انسان نما در تاسیسات این شرکت در آمریکا اعلام کرده است.

ویدیویی که توسط فیگور در ماه فوریه منتشر شد، ربات آن موسوم به «فیگور ۰۱» را نشان می دهد که وظایفی مانند درست کردن قهوه را انجام می دهد.

به طور مشابه، شرکت بوستون دانامیکس هفته گذشته از ربات انسان نمای اطلس(Atlas) خود در یک ویدیو رونمایی کرد که در آن مشاهده می شود که در حال انجام مانورهای آکروباتیک، از حالت دراز کش به ایستادنه و راه رفتن است.

رقابت برای دستیابی به ربات های انسان نمای تجاری با دوام در حال داغ شدن است. ورود تسلا با آخرین پیش بینی های جسورانه ایلان ماسک، بُعد جدیدی به این چشم انداز فناوری که به سرعت در حال تحول است، داده است.

در حالی که سال ۲۰۲۵ برای ورود اپتیموس به بازار ممکن است خیلی بلندپروازانه به نظر برسد، تأثیر آنها در آینده نزدیک برای متحول کردن نحوه کار و زندگی انسان ها برجسته خواهد بود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ارزش بازار آلفابت از ۲ تریلیون دلار گذشت
  • دارندگان سهام عدالت برای دریافت سود عجله کنند / فرصت یک هفته‌ای برای دریافت معوقات سود سهام عدالت
  • آلفابت به کلوب ۲ تریلیون دلاری‌ها پیوست
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال
  • ربات انسان نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار
  • خبر مهم درباره واریز سود سهام عدالت | جیب دارندگان سهام عدالت پرپول می‌شود
  • فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها 
  • با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید